Slovenskí futbalisti zvíťazili vďaka efektivite

11.08.2011 Celý región

KLAGENFURT 10. augusta (WEBNOVINY) - Slovenskí futbaloví reprezentanti zvíťazili v stredajšom medzištátnom prípravnom stretnutí v rakúskom Klagenfurte nad domácim výberom 2:1 (2:0).

Slováci dosiahli víťazstvo v prípravnom súboji po dlhých štrnástich mesiacoch, keď naposledy triumfovali nad Kostarikou 3:0 ešte v júni 2010. V kalendárnom roku Slováci dosiahli tretie víťazstvo (predtým dve kvalifikačné nad Andorrou).

"Rozhodla naša efektivita, pretože Rakúšania hrali veľmi dobre a boli nebezpeční. Pri góle mi to tam Filip Hološko veľmi dobre prestrčil za obranu a dával som to na zadnú žŕdku. Som rád, že som dal gól. Je to dôležité víťazstvo,“ zhodnotil stredopoliar Polonie Varšava Róbert Jež, autor víťazného gólu.


.
Viac o zápase Rakúsko - Slovensko sa dočítate v:

Weiss st.: Súper nepotrestal naše chyby

Slováci si pripísali prvé víťazstvo nad Rakúskom

Karhan: "Nebolo to ľahké"

Najskúsenejší hráč v slovenskom tím Miroslav Karhan v stredu nastúpil na netradičnej pozícii stredného obrancu a necítil sa na tomto poste zle. "Hralo sa mi dobre, cítim sa kondične v pohode. Malo to síce svoje chyby, ale inak to bolo dobré. Najväčšie problémy nám robil Janko, je nepríjemný svojou výškou a navyše je dosť pohyblivý. Má veľmi dobré hlavičkové súboje. Celkovo to nebolo ľahké,“ uviedol hráč trnavského Spartaka.

Po dlhšej prestávke sa v národnom tíme predstavil aj obranca Ľubomír Michalík. "Bolo to skoro po roku. Cítil som sa veľmi dobre. Vyhrali sme a to je základ,“ poznamenal bek anglického tímu Carlisle United a na margo spolupráce s Karhanom dodal: "Je to skúsený hráč, mám sa od neho čo učiť. S ním sa hrá vynikajúco, pretože vie zadirigovať celú obranu. Škoda inkasovaného gólu. Rakúšania boli najnepríjemnejší rýchlosťou, po zemi si vedeli veľmi dobre prihrať.“

V drese A-tímu Slovenska debutoval Karim Guédé, premiérový štart v najcennejšom drese absolvoval aj Roman Procházka. "Bol to výborný pocit, mám veľkú radosť a som spokojný, že som konečne nastúpil. Neovládala ma nervozita, skôr som sa nevedel dočkať. Myslím si, že to bolo v poriadku. Odohrali sme dobrý zápas v úplne inom tempe, na aké sme zvyknutí z ligy,“ poznamenal Karim Guédé zo Slovana Bratislava.
 

Vyberte región